חיפוש

סינון לפי תתי נושאים

סינון לפי קהל יעד

סינון זוכים

תוכנית לימודים – אורינות מדעית

השיטה משלבת למידה מבוססת פרויקטים (PBL), למידה עצמאית מונחית (SRL) ולמידה ממקורות מגוונים (VL) לפיתוח מיומנויות ויסות עצמי, חשיבה ביקורתית ובחירת שיטת לימוד מותאמת אישית. התוכנית מקנה לתלמידים כלים ללמידה עצמאית, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות והתמודדות יעילה עם עומס לימודי.
קרא עוד

למידה חוץ כיתתית בחיבור לנלמד בחומש

הציר המרכזי המנחה אותנו הוא החומש. הנושאים המרכזיים העולים מתוכו ואיך הלמידה בחוץ יכולה לתרום ולהעשיר את הלמידה שבתוך הכיתה.
הלמידה בחוץ כמובן מזמנת באופן טבעי גם התעסקות עם תופעות ותהליכים הקיימים בטבע בהתאם למעגל השנה ונושאים מדעיים שונים.
לכל שכבת גיל יש הצעות ליציאות וללמידה בהתאם לחומש לה.
קרא עוד

ביומימיקרי כדרך הוראה לתהליך התיכון

כמורה למדעים בכיתות ד', ה' ו-ו', שעברה השנה למקום עבודה חדש, מצאתי את עצמי מתמודדת השנה עם אתגר– להוביל את תהליך התיכון והחקר הטכנולוגי בכיתות ה'. תהליך זה נלמד בשלבים שונים לאורך השנה בכיתות ד', ה' ו-ו'. אך אני לא לימדתי את התלמידים בכיתה ד'.

בית הספר בו אני עובדת הוא ממ"ד מכיל, שמאגד תלמידים ממגוון רחב ביותר של רקעים ורמות, והיה לי חשוב לוודא שכל תלמיד ימצא עניין בתהליך ויתנסה בו באופן פעיל.
בשכבה נערך השנה "סלט"- בו ערבבו את הכיתות ולכן לא קל היה לחבר בין מספר תלמידים לצוות שיעבוד בשיתוף פעולה.

על מנת להפוך את התהליך כולו לחווייתי, ומסקרן , החלטתי ללמד את תהליך התיכון דרך נושא מרתק שמצית את הדמיון: ביומימיקרי – תחום העשרה שאינו נלמד בתכנית הלימודים הרגילה בבתי הספר היסודיים.

הרווח הגדול מבחינתי בדרך הוראה זו הוא בכך שהיא מחברת את התלמידים לטכנולוגיה וקדמה דווקא תוך חיבור טבעי ובראשיתי אל העולם שסובב אותנו – הבריאה המופלאה של בורא עולם. יחד עברנו תהליך בו התחזקנו באמונה מתוך התבוננות על פלאי עולם החי והצומח כמקור השראה לפיתוחים טכנולוגים.

בנוסף, שלבנו הלכה, דרך חקירת פתרון טכנולוגי-הלכתי, כמו פלטת שבת מודולרית.

במהלך תהליך הלמידה, התלמידים גילו ענין, סקרנות ומוטיבציה והוכיחו לעצמם שהם מסוגלים לעבוד בצוות הטרגוני בשיתוף פעולה מלא. הם גילו חשיבה יצירתית ביותר ואף היטיבו לפתח חשיבה ביקורתית ומדעית.
קרא עוד

פרויקט מטו"ס – מדע טכנולוגיה וסביבה

כי לא בשמים היא - הורדת הפיזיקה ממגדל השן לעיניים ולידיים של התלמידים באמצעות שילוב פרויקטי חקר בנושא מדע, טכנולוגיה, רפואה, תעופה, חלל ועוד.
תלמיד חוקר בעיה ממשית מהחיים האמיתיים ומחפש לה פתרון. הוא עובד כתף אל כתף עם מיטב המומחים באקדמיה ובהייטק בליווי מורים מומחים מביה"ס ומרגיש שהוא חלק ממשהו גדול. התלמיד לומד לאפיין פרויקט, לחלקו לאבני דרך, לסנכרן בין גורמים שונים, לחקור, לבדוק היתכנות של פתרונות מוצעים, לפסול פתרונות שגויים, ולבסוף להעמיד פתרון מיטבי לבעיה.
התלמיד מפתח חשיבה מערכתית כוללת ולמעשה מגיע לאוניברסיטה כתלמיד חוקר שיודע ללמוד, לחקור ולנהל פרויקט על כל שלביו. הביטחון העצמי שלו עולה, הוא מרגיש שסומכים עליו והוא מקבל סיפוק מכך שהוא תורם תרומה משמעותית למישהו שממתין לפתרון שלו.
התוכנית הופכת את התלמיד משומע פסיבי לשותף מלא בלמידה וביצירת הידע, ומעוררת בו יצירתיות וחשיבה ביקורתית.
קרא עוד

קפה ב"שלום"- תוכנית להכשרת התלמידים לחיים בעולם האמיתי

פרויקט בית הקפה "בשלום" מאפשר רכישת ידע, מיומנויות וערכים בנושאים רבים וחשובים מחיי היומיום החיוניים להשתלבות הבוגר בחינוך המיוחד, לקראת חיים עצמאיים וזאת תוך בילוי נורמטיבי וחווייתי בבית הקפה הבית ספרי, המדמה סביבת חיים אמיתית.
כל תלמיד לומד ומתנסה בחוויית בית הקפה הן כמתארח והן כמפעיל- עובד בבית הקפה על כל המשתמע מכך.
התוכנית נתמכת בשיעורים נוספים במערכת: אוריינות שימושית (קריאת תפריט והפקת מידע ממנו) ומתמטיקה שימושית (שימוש בכסף, החזרת/קבלת עודף), מדעים (תזונה בריאה ונכונה), חינוך לחיי עבודה
קרא עוד

הוראת מדעים בשילוב דיספלינות שונות לאור מוטיב העמ"ר

בהתייחס ליסודות המוטיבציה הפנימית: ערכים, מעורבות ורלוונטיות. בחרתי להציג לפני הוועדה 3 פעילויות המהוות דגם ללמידה בה אני מאמינה: חדשנית, מעורבת ויהודית.
-*ערכים*- מערך המיועד ל2 שיעורים בנושא "מדע ואמונה- אבולוציה במבט יהודי", חיבור בין העולם היהודי לתיאוריית האבולציה.
-*מעורבות*- פעילות חקר בנושא "מדע והלכה - התגבנות החלב", שחזור ניסוי מדעי בנושא התגבנות החלב.
-*רלוונטיות*- פעילות חקר בנושא "מדע מידענות ומיומנויות מתמטיות". חיבור העולם המדעי לפתרון בעיות אקטואליות.
קרא עוד

לימודי ביוגז פיתוח בר קיימא ולימודי סביבה,כלכלה,מחקר

בית הספר רכש ערכת ביוגז אותה מאכילים בשאריות מזון. המערכת מבצעת תהליך עיכול המזון ומייצרת בתהליך זה גז בישול . תהליך הלמידה:
1. נזקים הנגרמים מהשלכת פסולת מזון לאשפה- איכות הסביבה חשיבות מיחזור, התחממות גלובאלית, גזי חממה.
2. מחקר- מעקב על השימוש בשלושה סוגי דשן: נוזלי, יבש- מאדמה , ודשן הידרופוני.אנו עוקבים אחר הצמיחה בשימוש בדשן .
3.שיווק וכלכלה- מכירת המוצר החדשני שניבדק מחקרית על ידי התלמידים ואף משווק על ידם- הכוונה לדשן הנוזלי.
4. פיתוח פיתרונות טכנולוגיים מתבקשים כדי לשפר את המערכת.
קרא עוד
התחל להקליד כדי לראות מוצרים שאתה מחפש.
החשבון שלי